Waar de een er niets van moet hebben, zijn het voor anderen juist de favoriete huisdieren, katten. Katten zijn zeer bijzondere huisdieren, omdat ze over vele eigenschappen en karakteristieken beschikken. Zo houden katten er bijvoorbeeld van om veel te spelen, te krabben aan een katten krabpaal en om bepaalde streken uit te halen. Echter ligt het wel aan het karakter van het ras wat nu precies de eigenschappen zijn. In dit blog vertellen we je hoe jij de perfecte leefomgeving biedt voor je kat, zodat jouw kat het altijd naar zijn zin zult hebben!

Wat is het karakter van je kat?

In Nederland zijn er vele rassen te vinden van de zogeheten huiskat. Een aantal bekende rassen zijn bijvoorbeeld Maine Coon, Ragdoll en de Siamees. De katten uit hetzelfde ras hebben weliswaar niet allemaal dezelfde eigenschappen. De katten kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om veel buite te zijn en te jagen, maar kan het ook zo zijn dat de kat het liefst de gehele dag binnen zit. 

Wanneer je een fijne leefomgeving en inrichting wilt creëren voor je kat, is het daarom goed om te kijken naar het specifieke karakter van de kat. Het kan zo zijn dat de kat graag veel binnen is, waardoor een eigen hoekje in huis al ideaal zal zijn. Wanneer je kat liever buiten is en veel jaagt, zijn een katten krabpaal en vele speeltjes weer van essentieel belang. Het is dus erg verstandig om goed te kijken naar het karakter van je kat en wat de kat graag wilt, om vervolgens te kijken wat hiervoor het beste geschikt is.

Kies voor speeltjes en krabpalen!

Over het algemeen houden katten er wel van om te spelen en om over een krabpaal te beschikken. Er zitten natuurlijk verschillen in het karakter, wat natuurlijk niet wilt zeggen dat de katten helemaal niets meer met elkaar gemeen hebben. Katten willen altijd beschikken over een plek om hun krab behoefte te uiten, waardoor een katten krabpaal van essentieel belang is. Wanneer de kat hier geen eigen plek voor heeft, zal hij zijn krab behoefte op een andere, meestal ongewenste plek uiten.

Er is veel mogelijk met een katten krabpaal, omdat hier verschillende soorten in te vinden zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een individuele katten krabpaal, maar zou je ook kunnen kiezen voor een krabpaal met verschillende ligplaatsen. Wanneer de kat kan liggen in zijn zogeheten kattenboom, zal hij altijd beschikken over een eigen plek, waar hij ook al zijn krab behoeften zal gaan uiten. 

Waar moet je nog meer op letten?

Verder is het belangrijk dat je jouw kat niet alleen aan de katten krabpaal laat krabben, het is ook verstandig om eens met de kat te gaan spelen. Zo zijn er verschillende veerstokjes en meer te verkrijgen, zodat ook jouw kat in beweging zal komen! Aan de krabpalen kan de kat zijn nagels slijpen, terwijl hij hier s’nachts en overdag kan slapen en luieren.